1st Prize for Interior Design, Anuala Dobrogeană de Arhitectură 2008-2010

Premiul 1, Sectiunea Arhitectură Interioară, Anuala Dobrogeană de Arhitectură 2008-2010


Apartamentul este unul tipic pentru ce se construia in Atena in anii 1960. Este situat la ultimul etaj intr-un imobil din zona centrala, cu perspective catre Acropolis. La cerintele clientului am incercat sa creem un spatiu primitor si cald, un birou-casa, organizat dealungul spatiilor create de biblioteca centrala. S-au format astfel trei spatii principale: living-ul/birou, spatiul de asteptare cu bucataria deschisa si camera privata a doctorului echipata cu un dus/hamam din sticla. Toate spatiile sunt iluminate natural si comunica fluid intre ele, mai putin camera privata ce a fost ascunsa de restul apartamentului printr-o usa-biblioteca.
Pentru obtinerea acesui rezultat, s-a reconstruit practic intregul apartament, au fost inlocuite toate instalatiile si finisajele existente. Pentru o cat mai buna ventilatie, foarte importanta pentru confortul clientilor, s-a decis climatizarea spatiilor cu un sistem centralizat si guri suflante in fiecare camera. 
Finisajele au fost alese cu grija avand in vedere atat confortul interior al apartamentului cat si aspectul exterior al imobilului. Pardoselile au fost inlocuite cu o dusumea din lemn triplustratificat ce uneste si ‘incalzeste’ intregul spatiu iar tamplarie noua este din lemn stratificat si geamuri triplex cu o izolare superioara termica si fonica.
Intregul mobilier fix (bucatarie, bai, dus/hamam, biblioteca, semineu) a fost proiectat si executat la comanda dupa schitele arhitectilor.
http://skaarchitects.blogspot.com/2010/08/apartment-office
arhitecti: Sorin Istudor, Kalliopi Dimou
locatie: Atena, Kallirois ave., nr.63
suprafata: 85mp
cost: 1000euro/mp
constructie: 2009

PRESS: http://www.telegrafonline.ro

No comments:

Post a Comment